Fő oldal Hirek Cégbemutató Projekt Kapcsolat
Lezárult a MOVE Zrt. 150 milliós projektje + Pápa TV


2015. szeptember 25.
Forrás: Pápa Városi Televízió, Tender Európa Kft.

A Tender Európa Kft. volt a pályázatírója és a projektvezetője a MOVE Zrt. 150 millió Ft támogatású képzési pályázatának, amelynek zárórendezvényét szeptember 25-én tartották Pápán, mintegy 250 fő részvételével. A rendezvényen a nyitó beszédet Nagy Péter, a Tender Európa Kft. ügyvezetője mondta.

Míg idén 2,6 milliárd forinttal támogatja eszközfejlesztésben a kormány azokat a társaságokat, amelyek megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, jövőre ötmilliárd forinttal több jut a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására mondta el Dr. Kovács Zoltán Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár Pápán, a MOVE Zrt. projektzáró rendezvényén. A vállalat Képzéssel a fejlesztésért nevű projektjében 200 megváltozott munkaképességű dolgozóját készítette fel a nyílt munkaerő-piacra való kikerülésre. Az ország legkiterjedtebb ilyen jellegű fejlesztése a cég 7 fióktelepén mintegy 3500 órában zajlott

Készségeik fejlesztésén keresztül növelte a megváltozott munkaképességű, foglalkoztatási rehabilitációban részesülő, hátrányos helyzetű munkavállalók nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésének az esélyeit a MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Zrt. A pápai székhelyű vállalat legelső uniós támogatású projektjében 7 telephelye vett részt: idén áprilistól Vas megyében Szombathelyen és Kemenespálfán, Veszprém megyében Pápán és Marcaltőn, Bács-Kiskunban pedig Kiskunhalason és Jánoshalmán képezték a dolgozókat. A projekt eredményességét mutatja, hogy a képzett dolgozók több mint 90%-a sikeresen fejezte be a fejlesztő modulokat.
A kormány számára fontos cél a munka alapú társadalom, és hogy minél többen el tudjanak helyezkedni a munka világában, elsősorban az elsődleges munkaerőpiacon. Ezt szeretnénk elérni a megváltozott munkaképességű emberek esetében is. A kormányváltás óta megkétszereződött a fogyatékkal élők foglalkoztatása. A kormány 40 ezer ilyen munkahelyet közvetlen módon, míg 30 ezret közvetve támogat mondta el Dr. Kovács Zoltán Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkár Pápán, a projekt záró rendezvényén. A kormányzati törekvésekről szólva hozzátette, hogy míg idén 2,6 milliárd forinttal támogatja eszközfejlesztésben a kormány azokat a társaságokat, amelyek megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, jövőre ötmilliárd forinttal több jut a költségvetésből a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására
A MOVE Zrt. képzési projektjének célja összhangban van a Kormányzat azon törekvésével, hogy minél több megváltozott munkaképességű, ám munkaképes ember térjen vissza a munka világába. Glück Erika vezérigazgató a mai záró rendezvényen elmondta: A 90%-os siker felülmúlta várakozásainkat. Bebizonyosodott, hogy pusztán hozzáállás kérdése, hagyjuk-e felszínre jutni és érvényesülni a fogyatékkal élőkben is meglévő, munkavégzéshez szükséges készségeket. Bízom benne, hogy egyre több munkaadó lesz nyitott ezekre az erőforrásokra a jövőben is.
A képzést záró eseményen kapták meg a munkatársak bizonyítványaikat, és a projekt színes lezárásaként megyénkben élő, fogyatékkal élő művészek többen közülük a MOVE dolgozói léptek fel. A Mozgássérültek Aktív Egyesületének kerekesszékes előadását a Dé-Mol Társulat produkciója követte, majd a fellépések sorát Kardos Marianna jeltánca (jelnyelv és tánc kombinációja) zárta.

A MOVE Nonprofit Közhasznú Zrt. jogelődjét a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete alapította 1991-ben. A cég székhelye Pápán található, és országszerte közel 30 telephelyen foglalkoztatja több mint 1000 munkavállalóját, akiknek több mint 90 %-a megváltozott munkaképességű. A MOVE Zrt. az egyik legnagyobb, nem állami tulajdonú, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, rehabilitációs akkreditációval rendelkező cég. Tevékenységei: asztalosipar, varrás, szövés, lámpa-összeszerelés, közösségi munkavégzés.

link: https://www.youtube.com/embed/kw7bfnB7uU4


Tender Európa kft. ügyvezetőjével készített interjút a Lánchíd Rádió

2015. július 29.
Forrás: Lánchíd Rádió, Tender Európa Kft.

Megkezdődött a képzés a MOVE Nonprofit Közhasznú Zrt. Képzéssel a fejlesztésért című projektjében, amelyben 200 megváltozott munkaképességű dolgozója vesz részt készségfejlesztő tréningen, 10 képzési csoportban. Az ország legkiterjedtebb ilyen jellegű fejlesztése 3 különböző régióban, a cég 7 fióktelepén mintegy 3500 órában zajlott.

A MOVE pályázatát a Tender Európa készítette el, amely cég a projektvezetője a projektnek.

A képzések megindításának apropóján Nagy Péter ügyvezetővel készített interjút az Lánchíd Rádió. Az interjú meghallgatható alább:

[link: http://mno.hu/videok/131310]